Bereidingswijzen

Social Deal Menu

Carpaccio

  • Leg de carpaccio in het midden van het bord
  • Spuit de kimchi emulsie in een zigzag patroon over de carpaccio
  • Verdeel de soja-shiitake over de carpaccio en strooi vervolgens de furikake eroverheen
  • Verdeel een paar blaadjes mizuna over de carpaccio en maak het gerecht af door de tai-soy gelijkmatig over de carpaccio te verdelen

Tom Kha Kai

  • Haal de voorgedresseerde bamboebakken een uur van tevoren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen
  • Giet de soep in een steelpan en breng aan de kook op middelhoog vuur, roer regelmatig om te voorkomen dat de soep aanbrandt
  • Schenk de kokende soep in de bamboebakken met de garnituren, maak de soep af met de chili olie

Visragout

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Plaats de schelp met visragout in het aluminium bakje in de oven gedurende 10 á 12 minuten
  • Vul per persoon een diep bord met het zout dat in het vacuüm zakje meegeleverd is
  • Serveer de kropsla in een diep bord en verdeel gelijkmatig de meegeleverde Sun dressing eroverheen
  • Wanneer de visragout warm is plaatst u de schelp op het diepe bord met zout
  • Garneer de schelp met de bieslook

Chocolade taartje

  • Neem het taartje uit het doosje en leg deze op een bord
  • Verder hoeft u hier niets aan te doen, enkel te genieten! 🙂

.

Culinaire PowerVrouwen Box

APERITIEF BITES

CEBO DE CAMPO, JULIAN MARTIN

  • Verdeel de Pata Negra over een sideplate met behulp van een pincet of een vork. 
  • De ham is het lekkerst om te eten als deze op kamertemperatuur wordt geserveerd. 

DESEM RUSTICA MET BOSUI-DIP

  • Verwarm de oven voor op 200oC hete lucht.
  • Plaats de desembol in de voorverwarmde oven en bak af voor 8-10 min.
  • Knip of snijdt een klein puntje af van de spuitzak met bosui dip.
  • Spuit de bosui dip in een klein bakje en serveer samen met het brood.

CARPACCIO VAN PIETJESVELD

  • Haal de carpaccio uit het bakje en serveer op een groot rond bord.
  • De carpaccio is het lekkerst als deze op kamertemperatuur geserveerd wordt.

ZEETONG MET LANGOUSTINE THERMIDOR

  • Maak het aluminium bakje waarin de wortel-chutney zit warm op 160°C in de oven voor 10 minuten. Breng het pannetje mat water aan de kook en draai het vuur laag, verwarm hierin het vacuumzakje met de venkelsaus.
  • Voor de opmaak: leg je de wortelchutney op een hoopje op het bord en leg hier het zeetong rolletje op. Leg speels de sla op het zeetong rolletje en leg de gebrande sinaasappel en wortel hier tegenaan.
  • Voor de Langoustine Thermidor verwarm de oven voor op 160°C. Zet de aluminiumschaal in de oven voor ongeveer 10 minuten.

PIEPKUIKEN MET CEPES EN JUS VAN CITROEN

  • Verwarm de oven voor op 200oC hete lucht.
  • Vul een kleine steelpan met water en breng dit aan de kook.
  • Verwijder de deksel van de aluminium bak en haal de krokante mais en de laurierblaadjes eruit.
  • Plaats de aluminium bak met de piepkuiken en de aardappel tonnetjes in de voorverwarmde oven en verwarm voor 5-6 min.
  • Doe de spuitzak met paddenstoelen duellen en de vacuumzak met cepes in de pan met kokend water. Verwarm voor 2-3 minuten.
  • Verwijder de aluminium bak uit de oven en plaats de filets en pootjes op het bord zoals op de foto.
  • Haal de spuitzak en de vacuumzak uit de pan met kokend water. 
  • Knip een klein puntje van de spuitzak af en vul de aardappel tonnetjes met duxelles.
  • Knip de vacuumzak met cepes en jus open en verdeel de jus en cepes over het bord.
  • Dresseer het gerecht af met de krokante mais en laurierblaadjes.

CHOCOLADE TAARTJE MET FRAMBOOOS

  • Plaats het taartje in het middel van het bord en dresseer het gerecht af met frambozen krokant en de gevulde frambozen met lemoncurd.
  • Het taartje is bedoeld om lekker samen te delen, dus plaats het gezellig in het midden van de tafel.