Bereidingswijze gerechten

Hier kunt u een instructie vinden over hoe u thuis de gerechten kunt bereiden. Mocht u desondanks nog vragen hebben, neem dan contact op via info@zarzo.nl of 040 211 7700. Wij helpen u graag.

Alle genoemde temperaturen en tijden zijn een indicatie, en zijn afhankelijk van uw oven of magnetron thuis.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws van restaurant Zarzo?

* verplicht

Típico tapas by Zarzo

Brood aioli

  • Verwarm de oven voor op 180°C hete lucht.
  • Het brood vochtig maken en ca. 5 min bakken worden in de voorverwarmde oven.
  • Serveer het brood samen met de aioli.

Pata Negra

  • De Pata Negra is het best van smaak als deze op kamertemperatuur geserveerd wordt.

Ansjovis

  • Haal de ansjovisfilets uit de verpakking en verdeel deze over een klein bordje.
  • Verdeel de resterende knoflookolie met lepel over de ansjovis.

Loempia

  • Verwarm de frituur of een pan met olie voor op 175°C.
  • Frituur de loempia voor ca. 5 min. totdat deze mooi goudbruin is gekleurd.

Assortiment kazen

  • De kazen zijn het beste van smaak als deze op kamertemperatuur geserveerd worden.
  • U kunt het brood eventueel opwarmen indien gewenst in een voorverwarmde oven van 180°C hete lucht.

Gyoza

  • Oven: Plaats de gyoza’s in een ovenschaal.
  • Verwarm de gyoza’s 3 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
  • Lak de gyoza’s rondom af met bijgeleverde spicy-sesam saus.
  • Strooi wat furikake over de gyoza’s heen.

Oester Naturel

  • Maak de oesters naar smaak af met citroen of sjalottenvinaigrette. 

Oester Azië

  • Oven: Plaats de oester met het aluminium folie in een ovenschaal en verveel de soja over de oesters.
  • Verwarm de oester voor 2 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Kipspies

  • Oven: Haal de kipspies uit de plastic verpakking en leg in een ovenschaal.
  • Verwarm de kipspies voor 8 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
  • Leg de kipspies op een bord en verdeel de saus hierover.

Patatas Bravas

  • Oven: Haal de patatas bravas uit de plastic verpakking en leg in een ovenschaal.
  • Verwarm de patatas bravas voor 6 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
  • Leg de patatas bravas op een bord, en verdeel hierover de aioli en bravas saus uit de spuitzakjes.

Voorgerechten

Vegetarische springroll

  • Haal de springrolls uit de verpakking en leg deze op een klein bordje.
  • Het lekkerst is het om de springroll te dippen in de sojasaus.

Avocadotartelette

  • Leg de tartelette midden in een bord.
  • Spuit de avocadocreme gelijkmatig over de bodem.
  • Verdeel de tomaten in de tartelette.
  • Maak af met de basilicumolie en de basilicumtakjes.

Steak Tartaar

  • Maak de tartaar aan in een kom met de saus uit het spuitzakje.
  • Leg de aangemaakte Steak Tartaar in het midden van een bord en maakt het plat aan de bovenkant.
  • Schep de burrata op de tartaar.
  • Leg de rucola en de aardappelkaantjes op de burrata.
  • Sprenkel de truffelvinaigrette over en langs de tartaar.

Gerookte paling

  • Verwarm de oven voor op 180°C hete lucht.
  • Het brioche broodje moet ca. 3 min geroosterd worden in de voorverwarmde oven.
  • Snij de brioche doormidden en beleg met de paling.
  • Verdeel de luchtige crème fraîche in een zigzaggende beweging over de paling.

Tonijn ceviche

  • Maak de tonijn aan met de kokos/sambai/limoendressing.
  • Garneer met dotjes guacamole.
  • Strooi de krokante mais over het gerecht.

Salade witte asperge en lamsham

  • Maak de salade aan met de remouladesaus
  • Serveer de salade met de witte asperges, lamsham en rösti’s.

Soepen

Tomatensoep

  • Magnetron: Verwarm de soep voor 4 min. op ±800W.
  • Steelpan: Verwarm de soep op middelhoog vuur in een steelpan. Vergeet niet om regelmatig door de pan te roeren.
  • Opmaak: Schep de soep incl. gehaktballetjes in een grote soepkop en garneer af met de kruidenolie.

Brabantse aspergesoep

  • Magnetron: Verwarm de soep voor 4 min. op ±800W.
  • Steelpan: Verwarm de soep op middelhoog vuur in een steelpan. Vergeet niet om regelmatig door de pan te roeren.
  • Opmaak: Doe de garnituur koud in een grote soepkop en de giet de warme soep in de kom.

Tom kha kai

  • Magnetron: Verwarm de soep voor 4 min. op ±800W incl. garnituur.
  • Steelpan: Verwarm de soep met dim sums en garnituur op middelhoog vuur in een steelpan. Vergeet niet om regelmatig door de pan te roeren.
  • Opmaak: Schep de soep incl. dim sums en garnituur in een grote soepkop.

Klassieke kreeftensoep

  • Magnetron: Verwarm de soep voor 4 min. op ±800W incl. garnituur.
  • Steelpan: Verwarm de soep op middelhoog vuur in een steelpan. Vergeet niet om regelmatig door de pan te roeren.
  • Opmaak: Schep de soep incl. garnituur in een grote soepkop, en roer de koude crème fraîche er door heen.

Gazpacho

  • Serveer de gazpacho in een soepkop met de komkommer en croutons.

Hoofdgerechten

Ravioli

  • Magnetron: Verwijder de deksel van de verpakking, voordat u deze in de magnetron doet.
  • Verwarm de ravioli’s voor 2,5 min. op ±800W.
  • Koekenpan: Verwarm de ravioli’s, asperge, paddestoelen en saus in een koekenpan op laag vuur.
  • Wals regelmatig met de pan om te voorkomen dat de ravioli’s aanbakken.
  • Opmaak: Het brood moet ca. 5 min geroosterd worden in de voorverwarmde oven op 180°C hete lucht.
  • Serveer de ravioli’s in een diep bord en garneer af met de Parmezaan.

Asperge

  • Magnetron: Verwijder het ei uit de verpakking en leg het alvast op het bord.
  • Verwijder de deksel van de verpakking, voordat u deze in de magnetron doet.
  • Verwarm de asperges, ham en aardappelen voor 2,5 min. op ±800W.
  • Koekenpan: Verwarm de aardappelen in een pan met een beetje olie. Leg de aardappelen vervolgens op het bord.
  • Verwarm de asperges in dezelfde pan met een klein laagje water op middelhoog vuur.
  • Verwarm de ham op dezelfde manier als de asperges.
  • Opmaak: Serveer de asperges samen met de ham het ei en de aardappelen en verdeel de resterende kruidenboter over het gerecht.

Zalm

  • Oven: Verwijder de zalm en de Provençaalse groenten uit de verpakking en plaats ze samen in een ovenschaal.
  • Verwarm de zalm en Provençaalse groenten in een voorverwarmde oven voor 12 min. op 180°C hete lucht.
  • Koekenpan: Verwarm de ravioli’s en saus in een koekenpan op laag vuur.
  • Wals regelmatig met de pan om te voorkomen dat de ravioli’s aanbakken.
  • Magnetron: Verwijder de deksel van de verpakking, voordat u deze in de magnetron doet.
  • Verwarm de ravioli’s met de saus voor 2,5 min. op ±800W.
  • Opmaak: Serveer de zalm samen met de ravioli’s en Provençaalse groenten.

Estofado van rund

  • Magnetron: Verwijder de deksel van de verpakking, voordat u deze in de magnetron doet.
  • Verwarm de estofado en groenten voor 3 min. op ±800W.

Kreeft Thermidor

  • Oven: Plaats de kreeft in een ovenschaal.
  • Verwarm de kreeft in een voorverwarmde oven voor 5 min. op 180°C hete lucht.
  • Koekenpan: Verwarm de pasta met een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Magnetron: Verwijder de deksel van de verpakking, voordat u deze in de magnetron doet.
  • Verwarm de pasta in de magnetron voor 3 min. op ±800W.
  • Opmaak: Serveer de pasta naast de kreeft op een bord.

Zacht gegaarde rund

  • Rund in vacuümzak: verwarm het rund in de vacuümzak 5 minuten in een pan met water wat net van de kook af is.
  • Rund niet in vacuümzak: rund 6 minuten verwarmen in een voorverwarmde oven van 180 graden. De jus uit het bakje opwarmen in een koekenpan en de warme rund hier mee lakken.
  • Verwarm de asperges in een klein laagje water met boter voor 3-4 minuten.
  • De rest van de ingrediënten gebruiken wij op kamertemperatuur.
  • Vul de halve komkommer met 5 dotjes van de witte créme van roomkaas.
  • Leg op elk dotje een stukje olijf.
  • Strooi wat van het munt poeder over de komkommer.
  • Spuit een dot van de paprika créme in het midden van het bord.
  • Leg aan de ene kant de komkommer er tegenaan.
  • Leg aan de andere kant het warme rund tegen de paprika créme aan.
  • Stooi de krokante Ras el Hanout en het overige muntpoeder over het vlees.
  • Serveer de overige jus uit de vacuümzak langs het vlees.

Vispasteitje

  • Magnetron: Verwijder de deksel van de verpakking, voordat u deze in de magnetron doet.
  • Verwarm de groenten en visragout in de magnetron voor 3 min. op ±800W.
  • Oven: het pasteibakje voor 4 min. op 180°C hete lucht.
  • Serveer de visragout in het pasteibakje met de deksel erop. De groenten kunt u naast het pasteibakje presenteren.

Dessert

Aardbeien Romanoff

  • Leg de aardbeien in een diep bord of bakje.
  • Bedek de aardbeien met de Romanoff saus.
  • Garneer af met de meringue.

Gesuikerd bladerdeeg

  • Oven: Verwarm het bladerdeeg in een voorverwarmde oven voor 4 min. op 180°C hete lucht.
  • Opmaak: Serveer de vanille créme samen met het rood fruit en het bladerdeeg.

MAC-aron

  • Besmeer de platte kanten van de macaron met de vanille créme.
  • Verdeel de frambozen over de vanille créme en zet de 2 helften van de macaron op elkaar.

Assortiment kazen

Brie de Meaux

  • Land: Frankrijk
  • Streek: Île de France
  • Type kaas: Witflora
  • Dier: Koe
  • Melk: Rauw

Truffe de Ventadour

  • Land: Frankrijk
  • Streek: Limousin
  • Type kaas: Geitenkaas
  • Dier: Geit
  • Melk: Rauw

L’Encalat de Brebis

  • Land: Frankrijk
  • Streek: Midi-Pyrenées
  • Type kaas: Witflora
  • Dier: Schaap
  • Melk: Gethermiseerd

Munster Fermier

  • Land: Frankrijk
  • Streek: Alsace
  • Type kaas: Roodflora
  • Dier: Koe
  • Melk: Rauw

Rotterdamsche Oude

  • Land: Nederland
  • Streek: Zuid-Holland
  • Type kaas: Harde kaas
  • Dier: Koe
  • Melk: Gepasturiseerd

Roquefort

  • Land: Frankrijk
  • Streek: Roquefort
  • Type kaas: Blauwschimmel
  • Dier: Schaap
  • Melk: Rauw