Bereidingswijze gerechten

Hier kunt u een instructie vinden over hoe u thuis de gerechten kunt bereiden. Mocht u desondanks nog vragen hebben, neem dan contact op via info@valenzia.nl of 040 760 0096. Wij helpen u graag.

Alle genoemde temperaturen en tijden zijn een indicatie, en zijn afhankelijk van uw oven of magnetron thuis.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws van restaurant Zarzo?

* verplicht

Tapas

Ansjovis

  • Haal de ansjovisfilets uit de verpakking en verdeel deze over een klein bordje.
  • Verdeel de resterende knoflookolie met lepel over de ansjovis.
  • Tip: Laat de ansjovis eerst op kamertemperatuur komen, voordat deze wordt genuttigd.

Brood aioli

  • Verwarm de oven voor op 180°C hete lucht.
  • Bak het brood voor ca. 6 min. goudbruin in de voorverwarmde oven.
  • Serveer het brood samen met de aioli.

Gyoza

  • Oven: Plaats de gyoza’s in een ovenschaal en besprenkel met een beetje olie.
  • Verwarm de gyoza’s voor 3 min. in een voorverwarmde oven op 180°C hete lucht.
  • Lak de gyoza’s rondom af met bijgeleverde spicy-sesam saus.
  • Dresseer de gyoza’s op een klein bordje en bestrooi met furikake.

Loempia

  • Verwarm de frituur of een pan met olie voor op 175°C.
  • Frituur de loempia voor ca. 5 min. totdat deze mooi goudbruin is gekleurd.
  • Serveer de loempia samen met de chilisaus.

Pata Negra

  • De Pata Negra is het best van smaak als deze op kamertemperatuur geserveerd wordt.

Oester Azië

  • Oven: Plaats de oester met het aluminium folie in een ovenschaal en verveel de soja over de oesters.
  • Verwarm de oester voor 2 min. in een voorverwarmde oven op 180°C hete lucht.

Oester Naturel

  • Serveer de oesters lekker koud, bij voorkeur op crushed ijs of direct uit de koelkast.
  • Breng op smaak met citroen en/of vinaigrette van sjalot indien gewenst.

Voorgerechten

Tonijn ceviche

  • Haal de tonijn uit de verpakking en verdeel deze over een klein bordje.
  • Verdeel de ceviche marinade over de tonijn en dresseer af met de wakame.
  • Verdeel de avocado crème in mooie gelijkmatige dopjes over de tonijn.
  • Dresseer het gerecht af met de krokante mais.

Crispy duck salad

  • Oven: Plaats de Pekingeend in een ovenschaal en besprenkel met een beetje olie.
  • Verwarm de eend voor 4 min. in een voorverwarmde oven op 180°C hete lucht.
  • Maak de salade op smaak met de Thaise vinaigrette.
  • Gebruik de Chinese kool als taco en serveer samen met de Pekingeend en de krokante noodles.

Mexicaanse tortilla

  • Oven: Verwarm de oven voor op 180°C hete lucht.
  • Verwarm de tortilla’s in de voorverwarmde oven voor 2 min.
  • Breng ondertussen de gesneden groenten op smaak met de tomatensalsa en een beetje zout.
  • Smeer de tortilla’s in met de mole en verdeel de groenten over de tortilla.

Soepen

Tom kha kai

  • Magnetron: Verwarm de soep voor 4 min. op ±800W incl. garnituur.
  • Steelpan: Verwarm de soep met dim sums en garnituur op middelhoog vuur in een steelpan. Vergeet niet om regelmatig door de pan te roeren.
  • Opmaak: Schep de soep incl. dim sums en garnituur in een grote soepkop.

Bouillabaisse

  • Magnetron: Verwarm de soep voor 4 min. op ±800W incl. garnituur.
  • Steelpan: Verwarm de soep op middelhoog vuur in een steelpan. Vergeet niet om regelmatig door de pan te roeren.
  • Opmaak: Schep de soep incl. garnituur in een grote soepkop, en roer de koude crème fraîche er door heen.

Hoofdgerechten

Rendang

  • Magnetron: Verwijder de deksel van de plastic bak en haal de kroepoek, atjar en gebakken uitjes uit de bak.
  • Verwarm de rendang en nasi voor 4 min. op ±800W incl.
  • Steelpan: Verwarm de rendang op middelhoog vuur in een steelpan. Vergeet niet om regelmatig door de pan te roeren.
  • Verwarm de nasi op middelhoog vuur in een steelpan. Vergeet niet om regelmatig door de pan te roeren.
  • Opmaak: Schep de nasi en de rendang op het bord en serveer samen met de atjar, gebakken ui en kroepoek.

Ravioli

  • Magnetron: Verwijder de deksel van de plastic bak en haal de little gem en de Manchego uit de bak.
  • Verwarm ravioli’s met garnituur en saus voor 4 min. op ±800W incl.
  • Steelpan: Verwarm de ravioli’s samen met de groenten en de saus op middelhoog vuur.
  • Vergeet niet om regelmatig door de pan te roeren.
  • Opmaak: Maak de little gem sla aan met de dressing en dresseer op een bord.
  • Verdeel de Manchego kaas over de warme ravioli’s en eet samen met de sla.

Zalm

  • Magnetron: Verwijder de deksel van de plastic bak en haal de kroepoek en furikake uit de bak.
  • Verwarm de zalm en de noodles voor 4 min. op ±800W incl.
  • Steelpan: Verwarm de noodles en de saus op middelhoog vuur. Voeg 2 eetlepels water toe aan de pan.
  • Vergeet niet om regelmatig door de pan te roeren.
  • Opmaak: Verdeel de noodles gelijkmatig voor een bord of kom en leg de zalm bovenop de noodles.
  • Dresseer het gerecht af met de furikake.

Dessert

Aardbeien Romanoff

  • Leg de aardbeien in een diep bord of bakje.
  • Bedek de aardbeien met de Romanoff saus.
  • Garneer af met de meringue.

Assortiment kazen

  • De kazen smaken het lekkerst als u deze op kamertemperatuur serveert.